Sunday, January 26, 2014

How now Yellow Cow?


ROTAN & MENGEPIN LOCENG...

serta MENGKIASKANYA SEPERTI lembu berloceng makan rumput....

Did that really happened or was it this one?

SUNGKAI 25 Jan. - Hanya kerana gagal menyiapkan tugasan sekolah yang diberi, dua murid tahun empat di Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) Khai Meng dekat sini dilayan seperti seekor lembu apabila digantung loceng di leher dan dipaksa memakan rumput oleh seorang guru sekolah itu, Khamis lalu.
 Guru lelaki berusia 26 tahun yang mengajar mata pelajaran Bahasa Inggeris itu bukan sahaja menggelarkan Muhammad Nasvinder Muhammad Amit dan Mohd. Izat Iqbal Mohd. Harith masing-masing 10 tahun sebagai ‘lembu’ malah turut mengugut akan memuat naik gambar mereka yang diambil menggunakan telefon bimbit di laman sosial Facebook.
 Dalam kejadian kira-kira pukul 9 pagi itu, empat orang murid gagal menyiapkan tugasan yang diberi namun guru terbabit hanya memberikan hukuman kepada kedua-dua mangsa.
Difahamkan, dua lagi murid lain tidak dikenakan denda kerana berpenyakit dan mempunyai surat sakit daripada doktor.
Bapa saudara kepada Muhammad Nasvinder, Muktasim Hashim, 28, berkata, pada mulanya kedua-dua murid berkenaan dirotan sebanyak dua kali di bahagian tapak tangan sebelum diarahkan memakai loceng di leher dari pukul 9 pagi sehingga tamat waktu persekolahan pada pukul 1.30 petang.
Katanya, jika murid itu ingkar arahan berkenaan, mereka akan dikenakan hukuman lebih berat iaitu denda rotan sebanyak 10 kali lagi.
“Kedua-dua murid ini akur dengan arahan guru tersebut kerana bimbang akan dirotan lagi. Bagaimanapun, tindakan guru terbabit membuatkan mereka malu untuk ke kantin sekolah," katanya dalam sidang akhbar di Balai Islam Taman Permai di sini hari ini.
Muktasim berkata, kejadian kedua pula berlaku pada pukul 10.10 pagi iaitu pada waktu rehat yang guru tersebut datang semula ke kelas mangsa sebelum mengambil rumput di hadapan kelas lalu memaksa mangsa makan.

Tindakan keterlaluan guru itu, katanya, memaksa Muhammad Nasvinder mengeluarkan kata-kata ‘Lembu puasa hari ini jadi saya tidak boleh makan’ kepada gurunya kerana tidak tahan dipaksa makan rumput tersebut.

“Empat murid tidak siapkan kerja sekolah iaitu dua daripada kaum Cina dan dua lagi murid beragama Islam yang diambil tindakan hanya dua pelajar Islam sahaja dua lagi tiada apa-apa tindakan.
“Alasan yang diberikan guru itu kerana dua lagi (murid Cina) berpenyakit dan mempunyai surat sakit daripada doktor. Ini tidak masuk akal kerana anak saudara saya juga mempunyai masalah kesihatan kerana menghidap asma," katanya.
Sementara itu, ibu Muhammad Nasvinder, Siti Aisha Hashim, 32, memberitahu, anaknya trauma dan malu dengan kejadian tersebut apabila terdapat rakan-rakannya mengejek dengan panggilan ‘lembu’.
Katanya, guru terbabit mengakui anaknya seorang murid yang pandai, namun akibat perbuatannya, anak kedua daripada enam beradik itu kini fobia untuk ke sekolah.
“Saya rasa cukup terkilan kerana kita hantar mereka pergi sekolah untuk belajar tetapi guru pula tunjuk contoh tidak baik, apa akan jadi pada masa akan datang," katanya.
Dalam pada itu, Yarni Kasuma Dewi Zainal Aripin, 33, ibu kepada Mohd. Izat Iqbal berkata, mereka membuat laporan polis di Balai Polis Sungkai berhubung perbuatan melampau guru berkenaan, semalam.
Katanya, guru itu ada menemui mereka dan membuat permohonan maaf, namun permohonan maaf itu dilihat dibuat dalam keadaan tidak ikhlas.
“Guru besar yang ditemui juga memberitahu kejadian itu (gantung loceng) bukan kali pertama dilakukan oleh guru terbabit tetapi memaksa makan rumput dengan gelaran ‘lembu’ adalah kali pertama," katanya.
Justeru katanya, mereka sebulat suara mahukan guru tersebut diambil tindakan keras agar kejadian sama tidak berulang. (here)


Bengsss!!!


U fucking failed being a teacher doe....

Read the MOE Statement dude....it should have been part of your SOP..

Failure to complete homework is not even a disciplinary offence that warrants corporal punishment on children.....

Nasib baik kita bukan Sweden...kalu tak lu dah mampus beng...

Society would look down on you....but not here...I bet you're having a drink now with your buddies ...

Siap Yamseng to "Melayu Lembu Bodoh!!!!!!"Picture sourced from Internet sebagai hiasanAnyway back to this siasatan by Jabatan Pendidikan Perak....

Sounds strange don't you think.....


So which one really happened then.....

Oh...btw sebelum gua lupa apek tongsan ni dah mintak maaf betul2 ke belum?

Sweet deal these people.....

No moral need at all to apologise..kalau buat pun nampak sangat kencing......

eerie silence from the usual suspects....those on a higher moral code konon2nya....

Folks.....back to this "teacher".....

There is a police report on him rite.....contents looks more consistent with the news piece incase lu malas nak baca

What about the investigation of Sungkai punya balai polis? Apa hasil?

Apa sudah jadi bole cita sikit tak pasal kalau betul apek ni buat saya nak gantung loceng kat apek ni pastu suruh dia makan chewing gum setengah kilo.. pastu suruh jalan keliling sungkai naik lori....kasi la dia pegang rumput secekak as prop...

Anyway I hope the family chase this mother fucker down the fucking rabbit hole....damage is done...etched forever in the memories of your kids....


 Ibu Muhammad Nasvinder, Siti Aisha Hashim, 32, memberitahu, anaknya trauma dan malu dengan kejadian tersebut apabila terdapat rakan-rakannya mengejek dengan panggilan ‘lembu’.
Dah la Melayu duk kat Skolah Cina pulak tu.....

I can't imagine what they are going through...

What will be the price of this trauma then?

 To be viral on the internet.....every fucking body in the world knows that ur the lembu boys....

Even the teacher was using it as a "ransom" against the boys.....a threat to upload of Facebook....

If the family moves forward with a suit against the teacher I wonder if DAP will step forward and provide free legal advice?

 Or maybe that Koya girl...I hear she's attracted to this kinda shit


PERSOALAN: Mengapa sejak 2 menjak ini gambar orang saya upload semua jongang2. #randomjongangtots#
Minds are like parachutes; they work best when open. -Lord Thomas Dewer